Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015

Ενεργειακό Συνέδριο - 9 Ιουλίου, 2015 - Αθήνα

To 3ο συνέδριο «Φυσικό Αέριο και Ηλεκτρισμός» με τίτλο: “Ελληνική αγορά ενέργειας: Δύναμη Ανάπτυξης και σταθερότητας στη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης” που θα λάβει χώρα την 9η Ιουλίου 2015 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, στην Αθήνα, διοργανώνεται από το Research Centre for Energy Management (RCEM) του ESCP Europe και τελεί υπό την αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Η θεματολογία του Συνεδρίου θα καλύψει τις τελευταίες εξελίξεις στην ελληνική αγορά ενέργειας καθώς και τις προοπτικές που προσφέρει για την ώθηση της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας και την εδραίωση της ως πρωταγωνιστή αλλά και πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Επίσης, σημαντική έμφαση θα δοθεί στο ρόλο της έρευνας και καινοτομίας ως προς την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών με εφαρμογή στο χώρο της ενέργειας. Αυτό το Συνέδριο θα συγκεντρώσει εκπροσώπους από όλες τις μεγάλες εταιρίες ενέργειας που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική αγορά, καθώς και κορυφαίους επαγγελματίες και ακαδημαϊκούς του κλάδου και στελέχη της κυβέρνησης. 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ πατήστε εδώ.

Δελτίο Τύπου της Α- ENERGY ΙΝVESTMENTS

Δελτίο Τύπου


«Πράσινες» επενδύσεις και υποδομές για επιστροφή στην ανάπτυξη

Στον καταλυτικό ρόλο των «πράσινων» υποδομών και επενδύσεων για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης στην Ελλάδα, εστιάζει το ετήσιο ενεργειακό-περιβαλλοντικό φόρουμ της επενδυτικής Πρωτοβουλίας Α- ENERGY ΙΝVESTMENTS, που διοργανώνεται στις 24-25 Ιουνίου με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τη συνεργασία και συμμετοχή του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και  Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Yπουργείου Εξωτερικών, των αρμόδιων διευθύνσεων των υπουργείων Οικονομίας και Εσωτερικών, της Κεντρικής ΄Ενωσης  Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Περιφερειών, καθώς επίσης του συνόλου των  δημόσιων αλλά και ιδιωτικών φορέων και επενδυτών, που εμπλέκονται στον τομέα της Πράσινης Επιχειρηματικότητας. Τίτλος του συνεδρίου είναι «ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ» και θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel (ώρες 11.15 - 18.30).

Ο κ. Γιάννης Τσιρώνης, Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο  κ. Πάνος Καρβούνης, Επικεφαλής Αντιπροσωπείας Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο κ. Απόστολος Αλεξόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων, ο κ. Γιώργος Τσίπρας, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας, Yπουργείο Εξωτερικών, ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ κ. Νίκος Μαντζούφας, ο  κ. Γιώργος Πατούλης,  Πρόεδρος ΚΕΔΕ, οι  βουλευτές κ.κ. Θανάσης Πετράκος, Ευάγγελος  Μπασιάκος, Γιάννης  Σηφάκης  είναι ανάμεσα στους  50 διακεκριμένους ομιλητές, που θα προτείνουν με  την ευκαιρία του φόρουμ, συγκεκριμένους  τρόπους ανάπτυξης μέσα από ενεργειακές και περιβαλλοντικές επενδύσεις.

O ΕΣΜΥΕ συμμετέχει στην εκδήλωση με ειδική παρουσίαση την Τετάρτη, 24 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αναπτυχθεί ο σημαντικός ρόλος των υδροηλεκτρικών για την παραπέρα ανάπτυξη των ΑΠΕ ενώ παράλληλα θα καταθέσει σκέψεις και προτάσεις για το αύριο του χώρου.

Το συνέδριο πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη στιγμή για την πραγματική οικονομία με στόχο να καταδείξει ότι μεγάλες, αλλά και οι μικρές «πράσινες» επενδύσεις και υποδομές, υπόσχονται: Ενεργειακή ασφάλεια, μείωση του ενεργειακού κόστους, αξιοποίηση των εγχώριων πλουτοπαραγωγικών πόρων και βιώσιμη ανάπτυξη με νέες θέσεις εργασίας σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο και παράλληλα προστασία του περιβάλλοντος. Οι παρουσιάσεις που θα γίνουν, αναμένεται να καταδείξουν, πόσο κοντά στον καθημερινό άνθρωπο, τον επαγγελματία, τον καταναλωτή, τον επιχειρηματία είναι τελικά οι υποδομές αυτές και πώς μπορούν, υλοποιούμενες άμεσα, να μετατραπούν σε αναπτυξιακή ευκαιρία για όλους.