Τρίτη, 5 Μαΐου 2015

Ραδιοφωνική Συνέντευξη για τις ΑΠΕ και την Ενέργεια συνολικά

Η ραδιοφωνική συνέντευξη στο ID radio για τις ΑΠΕ και την ενέργεια συνολικά με συμμετοχή των κ.κ. Γιάννη Σηφάκη, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και Προέδρου του ΕΣΜΥΕ (εκπροσωπώντας το τμήμα ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ) και Γιώργου Νταλάκα προέδρου της ΠΑΣΥΦΩΣ:

Δείτε τον πιο όμορφο σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Νορβηγία!


Η Νορβηγία αν και ήδη παράγει αρκετές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από την υδροηλεκτρική, την γεωθερμική και την αιολική ενέργεια για να καλύψει όλη τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, συνεχίζει να κατασκευάζει σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και προσπαθεί τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς, να είναι εντυπωσιακά όμορφοι!
Ο ηλεκτρικός σταθμός Øvre Forsland βρίσκεται στα δασώδη βουνά της Helgeland, μιας νορβηγικής επαρχίας ακριβώς νότια του Αρκτικού Κύκλου. Είναι μια περιοχή όπου ζουν λίγοι, αλλά πολλοί την επισκέπτονται για να δουν τα άγρια και παρθένα τοπία.
Ο υδροηλεκτρικός σταθμός, ο οποίος παράγει 30 γιγαβατώρες ενέργειας, προσπαθεί να μην χαλάσει αυτή την ομορφιά. Οι δημιουργοί του ελπίζουν, ότι ο σταθμός συμπληρώνει το φυσικό περιβάλλον και θα προσελκύσει τους επισκέπτες.
«Ο σταθμός έχει σχεδιαστεί ώστε να αντικατοπτρίζει τα χαρακτηριστικά του τοπίου και βρίσκεται στην κοίτη του ποταμού, σε ένα ξέφωτο στην άκρη ενός δάσους με έλατα. Η κύρια έμπνευση για το σχεδιασμό ήταν η καθετότητα και η παρατυπία της ερυθρελάτης», είπε ο Robin Hamre της Arkitektkontor Söderkvist του Stein, της εταιρείας αρχιτεκτονικής που σχεδίασε τον σταθμό.
Ελπίζουν ότι οι πεζοπόροι που επισκέπτονται τον σταθμό θα μάθουν για την υδροηλεκτρική ενέργεια. Ο σχεδιασμός ενσωματώνει ξύλο που έχει υποστεί επεξεργασία, ώστε να είναι ανθεκτικός. Πέτρα, σχιστόλιθος και γυαλί έχουν χρησιμοποιηθεί, επίσης.

Πηγή: www.newmoney.gr